Eltűntek

Egy 75 éve eltűnt házaspár mumifikálódott holttestére bukkantak a svájci Alpokban

Gyerekeik egész életükben keresték őket, most egy olvadó gleccseren kerültek elő, tökéletesen mumifikálódott állapotban.

2017.07.18 16:07ma.hu
Fotó: AFP

Megtalálták egy 75 éve eltűnt házaspár tökéletesen mumifikálódott holttestét a svájci Alpokban. A tetemek egy olvadozó gleccseren kerültek elő a Diablerets-hegycsoportban, 2615 méter magasan. Tökéletes állapotban fennmaradt a holmijuk is - hátizsákjaik, egy karóra, egy könyv és egy üvegpalack - írja a 24.hu.

A holttestekre egy sípálya alkalmazottja bukkant rá hétfő este a lesiklóhely közelében. A sípálya igazgatója azt mondta: a második világháború idejéből származó viseletben találták meg a házaspárt.

Bernard Tschannen szerint szakadékba zuhanhattak, mumifikálódott holttesteik pedig a globális felmelegedés hatására kerülhettek elő az olvadó jégből.A hatóságok DNS-vizsgálatot fognak végezni, de gyermekeik biztosak abban, hogy szüleikről, az eltűnésekor 40 éves cipészről és feleségéről, egy 37 éves tanítónőről van szó. Azt mondták, a házaspár 1942. augusztus 15-én indult el Chandolin faluból a hegyekbe állatokat legeltetni, és még aznap este haza kellett volna térniük. Két és fél hónapig hiába keresték őket, hat gyermeküket nevelőszülőkhöz adták.

Matin Marcelin, aki négyéves volt szülei eltűnésekor, azt mondta: egész életükben szakadatlanul keresték apjukat és anyjukat, de nem hitték, hogy valaha is megadhatják nekik a végtisztességet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.