Iskolai terror

Felfüggesztettet kaptak a pesterzsébeti tanítónő bántalmazói

Gyorsított eljárásban ítélte el a bíróság azt a nőt és testvérét, akik néhány nappal ezelőtt megtámadtak és megvertek egy tanítónőt egy pesterzsébeti iskolában; első fokon mindketten csak felfüggesztett szabadságvesztést kaptak, az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen.

2016.06.09 18:21Havariapress

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a mai napon közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé, gyorsított eljárásban azt a két embert, akik a hét elején egy pesterzsébeti általános iskolában bántalmaztak egy tanítónőt. Az ügy másodrendű vádlottja az ügyben szereplő XX. kerületi általános iskola egyik tanulójának édesanya, az elsőrendű vádlott pedig a nő testvére volt. A tényállás szerint a vádlottak hétfőn napközben úgy értesültek, hogy a nő gyermekét az iskola egyik tanítónője megpofozta, ezért még aznap délután berontották az iskolába, hogy a vélt sérelemért elégtételt vegyenek. Az érintett tanítónőre az iskola folyosóján támadtak rá, indulatosan, hangosan káromkodva kezdték szidalmazni, majd a nő - miközben a folyosón mindvégig gyermekek tartózkodtak - ököllel fejen ütötte a pedagógust, testvére pedig ezután megragadta a menekülni próbáló asszony haját, majd őt annál fogva hátrahúzta és ezzel visszatartotta. Az ügy nyomozását a XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitányság folytatta, majd az ügyészség a mai napon, az elkövetéshez képest 72 órán belül bíróság elé állította az elkövetőket. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján az eljáró bíróság mindkét vádlott bűnösségét a váddal egyezően állapította meg, ezért a 34 éves nőt 1 év 10 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg 25 éves társát 1 év 2 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mert a kerületi ügyészség mindkét vádlott terhére fellebbezést jelentett be, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása végett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.