A rendőrség közbelépett

Vallási okok miatt esett egymásnak több száz menekült Debrecenben

Vallási okok miatt esett egymásnak több száz menekült a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán. A rendőrség fenntartja a közrendet és a közbiztonságot a városban.

2015.06.29 17:37ma.hu

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 29-én 14 óra 20 perc körüli időben két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés keletkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be - tájékoztatta a ma.hu-t a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott. A konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy főt előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A történtek során személyi sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.