Halált okozó testi sértés miatt nyomoznak

A 18 éves fiú halálát koponya alapi törés okozta

Halált okozó testi sértés gyanújával nyomoz a rendőrség annak a 18 éves budapesti fiúnak az ügyében, aki csütörtökön délután halt meg egy utcai verekedést követően; az orvosszakértő megállapítása szerint a halált bántalmazásból eredő koponyaalapi törés okozta.

2008.01.11 13:49MTI

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, zajlanak a meghallgatások és a tanúk kutatása - mondta a távirati irodának Papp Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki péntek délutánra ígért részleteket a nyomozást illetően. Közlése szerint a rendőrség egy gyanúsított után nyomoz.

A budapesti Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola (ide járt iskolába az elhunyt fiú) vezetőitől szerzett információk arra engednek következtetni, hogy két diák osztálytermi összeszólalkozása torkollott tragédiába - mondta el az MTI-nek John Emese (SZDSZ), a főváros oktatási és ifjúságpolitikai bizottságának alelnöke és az önkormányzat oktatási ügyosztályvezetője, aki pénteken délelőtt a fenntartó Fővárosi Önkormányzat képviseletében tett látogatást az oktatási intézményben.

Az oktatási bizottság alelnöke az eset kapcsán kifejtette: a fiatalok körében egyre erőteljesebben van jelen az agresszió, ez a tendencia világszerte érzékelhető. A szabad demokrata politikus szerint ennek visszaszorítására országos programot kell kidolgozni. Az elhunyt fiú szüleinek elmondása szerint szakközépiskolás gyermekük csütörtökön délután azzal ment haza, hogy a VIII. kerületi oktatási intézmény közelében bántalmazták őt. Ezt követően lett rosszul. A szülők rögtön kihívták a mentőket, de amire beértek a kórházba, a fiú már elhunyt - tájékoztatta a BRFK még csütörtökön MTI-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.