Nem tudták megokolni tettüket

Elfogták a szikszói zsidó temető sírrongálóit

Az egyik szikszói temetőben több síremléket megrongáltak, összetörtek, egyes sírokat felforgattak. A rendőrök elfogták, majd előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. Renáta 21 éves és G. Károly 22 éves aszalói lakosokat.

2014.10.13 15:00MTI

Elfogtak a rendőrök két embert, akit azzal gyanúsítanak, hogy megrongálták Szikszón az évtizedek óta lezárt zsidó temető sírjait. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn közölte az MTI-vel, hogy az egyik szikszói temetőben több síremléket megrongáltak, összetörtek, egyes sírokat felforgattak.

A rendőrök elfogták, majd előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. Renáta 21 éves és G. Károly 22 éves aszalói lakosokat. A gyanúsítottak beismerték tettüket, elfogadható magyarázatot nem tudtak rá adni. Az encsi rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást.

Freund Jenő, a Miskolci Autonom Orthodox Izraelita Hitközség elnöke májusban tájékoztatta az MTI-t arról, hogy - feltehetőleg az előző hónapokban - ötvennél több sírt rongáltak meg a szikszói zsidó temetőben. A temetőt a második világháború után zárták le, évtizedek óta csak a gyászolók jártak oda.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.