Másfél millió forint értékben csempészett

Gyomrában próbálta becsempészni a drogot az országba

Másfél millió forint piaci értékű kokaint próbált az országba csempészni egy nigériai férfi; a Ferihegyi Repülőtéren elfogott gyanúsított a gyomrában, négy kapszulában "szállította" a 84 gramm kábítószert - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szerdán az MTI-vel .

2008.09.03 11:10MTI

A VPOP közleménye szerint a nigériai állampolgár Madridból érkezett Budapestre, és a zöldfolyosón jelentkezett belépésre. "A szolgálatot teljesítő pénzügyőrök – az utas vámköteles árura adott nemleges válaszát elfogadva, valamint kockázatelemzési szempontokat is figyelembe véve – a test üregeire kiterjedő tételes vámvizsgálat mellett döntöttek" - tartalmazza a közlemény. 

Mint írták, a férfi beleegyezett az orvosi átvilágító vizsgálatba, amelynek során megtalálták a kábítószert. A kapszulákban lévő fehér porról a teszt és a kirendelt szakértő is azt állapította meg, hogy kokain. A vámhatóság a drogot lefoglalta, a férfi ellen pedig kábítószerrel visszaélés miatt indítottak eljárást. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.