Borsod-Abaúj-Zemplénben

Uzsorásokat fogtak

Uzsorázással gyanúsítanak egy lácacsékei házaspárt és fiukat.

2014.09.04 17:35MTI

Szabó-Berdár Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatása szerint a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság állampolgári bejelentés alapján indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Mint felidézte, a bejelentő a hatóságnak elmondta, falujában uzsorások vannak, akik a lakosság részére pénzt és élelmiszert adnak kölcsön, amit "kamatos kamattal" kell visszafizetniük.

A nyomozók szeptember 1-jén fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. József 54 éves, T. Józsefné 54 éves és ifj. T. József 33 éves helyi lakosokat.

A rendőrség a gyanúsítottaknál tartott házkutatás során tárgyi bizonyítékokat foglalt le és dolgoznak a további sértettek beazonosításán - tette hozzá.

A sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság a gyanúsítottakat bűnügyi őrizetbe vette és a sátoraljaújhelyi járási ügyészségen kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit az eljáró nyomozási bíró szerdán el is rendelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.