Kiszúrás

Felmentették a szigethalmi késelés vádlottjait

Első fokon felmentették az emberölés kísérlete bűntettének vádja alól azt a két fiatalt, aki az ügyészség szerint késsel megsebesített két férfit egy szigethalmi szórakozóhelyen 2012 szilveszterén.

2014.03.06 18:35MTI

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a bűnösség megállapításáért fellebbezett.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság által megállapított tényállás alapján a terhelő bizonyítékok sem egyenként, sem összességében nem voltak alkalmasak a vádlottak bűnösségének megállapítására. A vádlottak vallomásai, illetve az egyik sértetti vallomás alapján "a vádlottakat mentő tényállás volt megállapítható".

A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint a támadás idején még fiatalkorú elsőrendű vádlott, J. János a családjával mulatott a sörözőben. Az emeleti részen búcsúztatta az óévet az ügy két sértettje egy népes társasággal. Éjfél után a két társaság összeszólalkozott, a szóváltást J. János és az egyik sértett közötti ütésváltás követte. Dulakodás közben az elsőrendű vádlott hatszor szúrta meg a sértettet, a szúrások a férfit a mellkasán, az arcán és a lábán érték. Az ügy másodrendű vádlottja társának kiáltására lépett J. János mellé, és gyomron szúrta a másik sértettet. A dulakodásba a vádlottak és a sértettek társasága is bekapcsolódott.

A szigethalmi söröző mosdójában történt verekedésben két sportolót késeltek meg. Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját több késszúrás érte, közülük néhány a szív környékén okozott sérülést. Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.