A gyerek elvesztésénél nincs nagyobb büntetés

Vádemelési javaslat a kerti tóba esett kisfiú apja ellen

Vádemelést javasolt a rendőrség a 47 éves apa ellen, akinek másfél éves kisfia májusban egy kerti tóba esett Egyházasfalun, majd egy hónappal később a kórházban meghalt.

2013.11.23 11:00MTI

Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek.

Felidézte: május 23-án este érkezett a bejelentés arról, hogy a családi házudvarán lévő másfél méter mély kerti tóba esett egy kisfiú. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a másfél éves gyermek két nővérével együtt volt az udvaron, amikor az őket felügyelő édesapa rövid időre magára hagyta a kicsiket.

A házból kisiető édesanya a kerti tóban találta másfél éves kisfiát. A helyszínen a mentőszolgálat munkatársai a gyermeket újraélesztették és kórházba vitték, ám ott június 10-én meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.