Éjfél óta dolgoznak a tűzoltók

Tízezer szalmabála lángol Túrony közelében

Kigyulladt tízezer szalmabála a baranyai Túronyhoz közeli Katalin-pusztán, a tűzoltók éjfél óta próbálják megfékezni a lángokat.

2013.10.23 08:27MTI

Kasza Anett, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője közleményében azt írta: a tűz nagy kiterjedése miatt Siklósról, Pécsről és Komlóról összesen hét tűzoltóegység harminckét tagját vezényelték a mezőgazdasági területhez, ahol a tüzet hajnali egy órára körbehatárolták, de az oltás még tart.

Az elsődleges feladat a szomszédos mezőgazdasági épületek és terményszárítók védelme, a munkálatok elhúzódása miatt a tűzoltók reggeli szolgálatváltása is Katalin-pusztán lesz - tette hozzá a szóvivő. Kasza Anett kitért arra: a tűzkár mintegy 40 millió forint, bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálat indul az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.