Dizájner drog

40 ezer adag - 12 kilogramm - pszichoaktív anyagot foglaltak le

12 kilogrammnyi, kristályos pszichoaktív anyagot foglalt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI) egy VIII. kerületi rajtaütés során. A Szlovákiából érkezett dizájner droggal kereskedő két embert elfogták. A KRNNI nyomozói szerdán csaptak le egy drogárusra a főváros VIII. kerületében. A 44 éves budapesti férfi autójában 12 kilogrammnyi, penta-kristálynak nevezett, különösen veszélyes pszichoaktív anyagot találtak. A lefoglalt szer piaci értéke eléri a 30 millió forintot, 40 ezer adag kábítószernek felel meg.

A nyomozók egy másik gyanúsítottat, egy 30 éves tiszavárkonyi férfit is elfogtak az akció során. A gyanú szerint ő állt közvetlen kapcsolatban a kábítószer utcai terjesztőivel. A nyomozás adatai szerint a drog Szlovákiából érkezett Magyarországra, s egy ferencvárosi raktárban tárolták az utcai terjesztés megkezdéséig.

A két gyanúsított kihallgatásán kiderült, hogy a kábítószerből Nyugat-Európába is szállítottak volna. A két férfit őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.