Filmbe illő jelenetek

Utánfutóba kapaszkodva menekültek a tolvajok a rendőrök elől

Egy holland rendszámú utánfutós autót vettek üldözőbe a rendőrök, amire az utolsó pillanatban felugrottak a fatolvajok is, egy rendőr súlyos térdsérülést szenvedett, egyikük végül meglógott.

2013.03.09 10:25ma.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság városföldi körzeti megbízottja lakossági bejelentés alapján pénteken a késő esti órákban szolgálatba helyezte magát és a városföldi mezőőrrel közösen, annak terepjáró gépkocsijával Városföld, Voskár erdősorhoz hajtottak, ahol korábban is már több falopás történt. A helyszínhez közeledve, egy farakás mellett észlelték, hogy egy holland rendszámú Opel Frontera áll utánfutóval, ami mellett három férfi tartózkodik, de érkezésüket észlelve elmenekültek, úgy, hogy ketten az utánfutóra ugrottak fel. A Frontera az utánfutóval együtt nagy sebességgel az erdei dűlőútról az 5-ös főútra hajtva menekült Kiskunfélegyháza irányába. A járművezetője menekülés közben folyamatosan átlépte a megengedett sebességet, ezzel különösen veszélyeztette az utánfutón lapuló társait is.

A körzeti megbízott telefonon jelentette a történteket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesének, aki a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságról a menekülő gépjármű útirányába irányította a rendőrkapitányság járőreit két szolgálati gépjárművel, akik a menekülő járműszerelvényt Kiskunfélegyháza mellett, az M5 autópálya jobb pályatest 110 km-szelvényénél megállításra kényszerítették. A rendőrök elfogták S József 30 éves nagykőrösi lakost, a Frontera vezetőjét, valamint egyik utasát, M Zsolt 21 éves kecskeméti lakost. Harmadik menekülő társukat Takács Péter r. főtörzszászlós városföldi körzeti megbízott vette üldözőbe, aki üldözés közben súlyos térdsérülést szenvedett, az elmenekült férfi keresése folyamatban van.

S. Józsefet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja alapján, a falopás miatt pedig a Kecskeméti Rendőrkapitányságon van folyamatban az eljárás – tájékoztatta a ma.hu-t a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.