A fekete sereg vezére

Sokan körözték Magyar Róbertet

Több bűncselekménnyel, köztük egy gyilkossági kísérlettel is meggyanúsították a spanyol hatóságok a nemrég a dél-európai országban elfogott Magyar Róbertet, az itthon fekete seregként ismert bűnszervezet tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott vezetőjét.

2012.09.03 07:30HavariaPress

A férfit Marbellában, egy betörésközben érték tetten. Hamis spanyol iratokkal akarta igazolni magát, majd az itthoni rendőrség együttműködésével sikerült tisztázni kilétét. Az elítélt hazahozatalára azonnal megtette az intézkedéseket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). Az ibériai hatóságok a jogszabályoknak megfelelően vizsgálják azt is, Magyar Róbert a fenti mellett más bűncselekményeket is elkövetett-e országukban.



A spanyol belügyminisztérium arról tájékoztatta az AP hírügynökséget, hogy a férfi ottani számláján gyilkossági kísérlet, rablás, lopás, zsarolás, illegális fegyvertartás is szerepel, ezért letartóztatták. A Magyar Nemzet KIM-es forrásból úgy értesült, hogy a Magyar Róbert ellen Spanyolországban indított büntetőeljárás nem akadályozza meg hazahozatalát. Magyar Róbert vélhetőleg nem csak Spanyolországban bujkált, és követett el bűncselekményeket, ezt jelzi, hogy szombaton Svájc, Izland és Norvégia is kérte az ibériai hatóságoktól, hogy nekik adják ki a szökevényt.



A Magyar Nemzet korábban arról számolt be: jelentős vagyonnal szökhetett meg tavalyelőtt házi őrizetéből a fekete sereg vezetője, de utánpótlás híján a bujkálás mára felemészthette az összeget

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.