Kieshetett a csónakból...

Eltűnt a vízben egy motorcsónak vezetője a balatoni vitorlásversenyen!

Röviddel 10 óra után érkezett a jelzés a Vizirendészettől a VMSz-hez, hogy a Zánkai Gyermeküdülő közelében a vízen egy üres motorcsónak köröz, melyből feltehetően kiesett a vezetője...

2008.05.17 15:25VMSZ

Röviddel 10 óra után érkezett a jelzés a Vizirendészettől a VMSZ-hez, hogy a Zánkai Gyermeküdülő közelében a vízen egy üres motorcsónak köröz, melyből feltehetően kiesett a vezetője.

10:20-kor indult az első mentőhajó a helyszínre, 10:25-kor már a helyszínen látták, hogy egy 5 méteres Lomac típusú motorcsónak köröz, melyben nem tartózkodik senki.

Full gáz, a kormány oldalra kiakadva állt, a hajó ezért haladt körbe-körbe. Húsz perc alatt sikerült a hajót megállítani, úgy, hogy az üres hajó hajócsavarjára egy kötelet, mely lefullasztotta a motort. A hajót így tudták megközelíteni.

Közben további két mentőhajó indult a VMSZ-től és a vizirendészet egy hajója is a helyszínre ért. Azonnal megkezdték a helyszín átvizsgálását, ekkor már összesen négy hajóval. A hajóból kiesett keszthelyi férfit azóta is keresik.

Mindeközben Balatonszéplak és Csopak tengeléyben egy szörfös került bajba. Vitorájának árbóca eltört az erős szélben és a parttól kb 1200 méterre kért a deszkáján állva és integetve segítséget.

A szörfösért Csopakról indult egy kikötői motorossal a VMSZ egyik vizimentője, aki mire a helyszínre ér azt tapaszalta, hogy a szörföst időközben partra segítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.