Hármas gyilkosság Akarattyán

Fotó a helyszínről: Már napokkal ezelőtt megölhették az áldozatokat

Bűncselekmény áldozat lett az a három idős ember, akiknek holttestét szombat délután fedezték fel a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy hétvégi házban.

2012.04.21 21:35MTI + police.hu

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, az áldozatokat már napokkal korábban, feltehetően húsvét hétfőn késsel ölhették meg a Veszprém megyei település Árpád utcai házában, és az épület helyiségeit felforgatták. A 91 éves asszonynak és két, 60 év körüli hozzátartozójának, egy másik nőnek és egy férfinak, a holttestét hozzátartozójuk fedezte fel szombat délután, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget.

Az MTI tudósítója a helyszínen szomszédoktól megtudta: az idős asszony egy baleset utáni rehabilitáció keretében lakott az Árpád utcai üdülőövezeti házban, és naponta gyógytornász járt ki hozzá, valamint vele lakó hozzátartozóihoz. Több szomszéd is úgy nyilatkozott az MTI-nek, feltűnt nekik, hogy a házban lakókat már két hete nem látták, sem az utcában, sem az udvaron.

Egy fiatal férfi, aki naponta az utcában tart futóedzést, a rendőröknek azt mondta: a legutóbb március 28-án látott a ház előtt egy számára idegen, nem a házban lakó férfit, akiről feljegyzést is készített. Más szomszéd arról beszélt, hogy az utóbbi két hétben nem látták azt az asszonyt, aki naponta kijárt tornáztatni a balesetben megsérült idős nőt, és azt a férfit sem, aki többször feltűnt a hétvégi ház környékén.

A gyilkosság helyszíne - Fotó: MTI


Az egyik áldozat férfi ismerősét gyanúsítják a bűncselekménnyel

A fiatalabb női áldozat 50 év körüli férfi ismerősét gyanúsítja a rendőrség a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán történt hármas gyilkosság elkövetésével. A férfi ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, és azóta el is kapták.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánáyság a Balatonakarattyán történt emberöléssel kapcsolatosan nem csak a férfit kereste, hanem a HRZ-821 frsz-ú NISSAN Primera típusú szürke színű személygépkocsit is, mely az egyik áldozat tulajdona, és a helyszínről eltűnt.
 
Úgy tudni, hogy a gyilkosság húsvét hétfőjén történt, és a bűncselekményt megelőzően a körözött férfit együtt látták a fiatalabb női áldozattal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.