Balhé a szigeten

Nem kímélték a margitszigeti szobrokat - az egyiket le is nyúlták

Több szobrot megrongáltak a Margitszigeten, az ismeretlenek az egyik alkotást magukkal vitték.

2012.01.12 12:24MTI

A Budapesti Városüzemeltetési Központ Holding Zrt. közleménye szerint a Főkert munkatársai szerdára virradóra vették észre, hogy a szigetről ismeretlenek ellopták Stróbl Alajos szobrát, amelyet a nyomok alapján a margitszigeti hotel parkolójáig vonszolták.

Megpróbálták eltulajdonítani a tóban lévő Rákász fiú szobrát, amelyre gurtnit tekertek, hogy azzal húzzák ki a vízből, illetve József Attila mellszobrát vésővel akarták a talapzatától elválasztani, de az alkotás sértetlen maradt.

A Budapesti Városüzemeltetési Központ tájékoztatása szerint a Kodály-szobrot is megpróbálták eltávolítani, a műalkotást felborították; a szoborban nem keletkezett kár, a márványtalapzat viszont megrongálódott.

A lopás és a rongálások miatt a Főkert feljelentést tett a rendőrségen, illetve megerősített járszolgálatot kért a Margitsziget területére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.