Telefonon közölte a férfi, hogy robbantani készül

Bombariadó Debrecenben!

A Debreceni Ítélőtábla diszpécsere riasztotta a rendőrséget, mert egy férfi telefonon annyit közölt, hogy bombát helyezett el az ítélőtábla épületében.

2011.11.23 14:51ma.hu

A rendőrség a bejelentést követően nagy erőkkel 15 fővel, valamint4 bombakereső kutyával érkezett a helyszínre. Az érintett épületet a bombakutató járőrök kiürítették, majd megkezdték a kutatást. Körülbelül 70-80 főnek kellett az átvizsgálás idejére elhagyni az épületet. A kutatás jelenleg is tart, egyelőre a helyszínen bombát, vagy annak látszó tárgyat nem találtak. A kutatás idejére a Széchenyi utcát lezárták, így a gyalogos és járműforgalom teljes korlátozásra került.

 A Debreceni Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja alapján indít büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Közveszéllyel fenyegetés

270/A. § (1) Aki a) más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vagy b) a köznyugalom megzavarására alkalmas módon azt a látszatot kelteni törekszik, hogy közveszéllyel járó esemény közvetlenül bekövetkezik, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben írt bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el. (3) A büntetés az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.