Halálos tömegszerencsétlenség

14 halott az M43-ason - őrizetbe vették a kamionost

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az M43-as autópályán történt baleset 31 éves aradi okozóját.

2011.10.31 15:06ma.hu

A 31 éves aradi férfi a megalapozott gyanú szerint Makó felől Szeged felé haladt az M43-as autópályán, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elveszítette az uralmát a járműve felett és átszakítva a szalagkorlátot egy Szeged felől közlekedő román Mercedes Sprinternek ütközött.

A baleset következtében a kamion és a kisbusz az útmenti vízelvezető árokba csúszott - írja közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tűzoltók 14 holttestet és egy túlélőt szabadítottak ki a roncsokból. Utóbbit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol jelenleg is ápolják. A kamion 31 éves aradi sofőrje súlyosan, de nem életveszélyesen sérült.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ma délután a férfit a kórházban őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását - mondta a rendőrség szóvivője.

Közben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve a Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőséggel, Románia belügyi attaséjával és Románia szegedi főkonzuljával azonosította az áldozatok többségét. Az elhunytak valamennyien román állampolgárok: Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről és Arges megyéből valók.

A rendőrség a baleset teljes körű tisztázása érdekében szakértőket vont be a nyomozásba. Az útzár az M43-as autópályán megszűnt, a forgalom folyamatos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.