A kölcsön dupláját követelte vissza

Elkapták a maroslelei uzsorást

Uzsorabűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság egy 35 esztendős maroslelei férfit. A gyanú szerint a férfi 2005 óta összesen 7 személynek adott kölcsön különböző összegeket oly módon, hogy azokért annak dupláját követelte vissza.

2011.10.20 12:13ma.hu

A férfit a rendőrség őrizetbe vette.
 
A sértettek – akik többnyire szintén falubeliek voltak – anyagilag szorult helyzetük miatt kényszerültek arra, hogy kölcsönt kérjenek. Ezt használta ki az uzsorás, aki nem kevesebb, mint 100%-os kamatra adott kisebb-nagyobb összegeket – néhány ezertől akár kétszáz ezerig.

A kölcsönök eleve a sértettek megélhetésére kellettek, így azok magas törlesztő-részletei őket természetszerűleg súlyos nélkülözésnek tették ki.

A férfit a makói rendőrök szerdán fogták el a kommandósok közreműködésével. A lakhelyén tartott házkutatás során egy körözött motorbiciklit is találtak. A rajta lévő rendszám pedig egy másik motorkerékpárra lett kiállítva, így az uzsorabűncselekmény mellett egyedi azonosítójel meghamisításával is gyanúsítja őt a rendőrség.

A maroslelei férfi büntetett előéletű, többször volt már büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt.

Gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette őt, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.