Csalás és hűtlen kezelés

Befűt a rendőrség a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatójának

Csalás és hűtlen kezelés miatt vádemelést javasol a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatója, Kovács Lajos és hét társa ellen a rendőrség.

2011.09.28 13:06MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya összesen nyolc ember ellen javasol vádemelést. Az ügy első számú gyanúsítottja Kovács Lajos - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában szerdán.

A BRFK tavaly májusban indított nyomozást a Főtáv Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban. Információk szerint a nyomozást kedden befejezték, az ügy iratait szerdán adják át az ügyészségnek. Mint a műsorban elhangzott, a gyanúsítottak között van Hardi Róbert, a Fővárosi Önkormányzat korábbi SZDSZ-es frakciójának a tagja is.

A vádjavaslatban szereplő ügyek között van a Csepeli Hőszolgáltató kft. üzletrészének a megvásárlása, amely a rendőrség szerint 122 millió forint kárt okozott a Főtávnak, valamint a káposztásmegyeri jégcsarnok fűtési rendszerének kiépítése, ez a nyomozás megállapításai szerint 20 millió forint vagyoni hátrányt okozott a cégnek.

A vádemelési javaslatban szerepel egy kommunikációs tanulmány elkészítésére adott, két és fél millió forint értékű megbízási szerződés is, amelynek alapján a Főtáv "egy néhány oldalas, összeollózott, értéktelen dokumentumot kapott".

A Fővárosi Főügyészség várhatóan egy hónapon belül dönt a vádemelésről a Főtáv Zrt. ügyében. A műsorban emlékeztettek arra, hogy Kovács Lajos korábban fél évig előzetes letartóztatásban volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.