Hivatalból osztogatta

Uzsorás volt a polgármester Gadnán - őrizetbe vette a rendőrség

Uzsorabűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette a gadnai polgármestert és annak feleségét.

2011.09.28 10:36ma.hu

A gyanúsítottak lakásukon illegális boltot üzemeltettek, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket - írja közleményében Egyedné Novodonszki Éva.

A főtanácsos közleményében kifejti: a nyomozás adatai szerint a település polgármestere és felesége saját lakásán egy olyan engedély nélküli boltot üzemeltetett, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket, valamint kamatra pénzt a településen élőknek. Az elkövetők két pénzkifizetés között az ott lakók rászorultságát kihasználva hitelezték az élelmiszereket. A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetéskor beszedtek az érintettektől.

A beszerzett adatok szerint egy csomagos dohányt 1.500,- Ft-ért (bolti ára 490,- Ft), 20 dkg-os csomagolt párizsit 900,- Ft-ért (bolti ára: 200,- Ft), kenyeret 600,- Ft-ért (bolti ára kb. 300,- Ft) tudtak vásárolni az "üzletben". Mivel a településen nincs bolt, így máshol nem is lehetett élelmiszert venni.

Amikor a sértettek a magas kamatot és a meg nem fizetés lehetőségét felvetették, azzal fenyegették meg őket, hogy megveretik őket. A rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott, melynek során több iratot is lefoglalt, illetve a hatóság a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállította, majd mindkettőjüket őrizetbe vette - zárul a közlemény.

Nem marad faluvezető nélkül Gadna

Az alpolgármester viszi tovább a Borsod-Abaúj-Zempéln megyei Gadna ügyeit, miután a település eddigi független vezetőjét, Lakatos Dezsőt a rendőrség uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Nevelős Zita, Felsővadász, Kupa és Gadna körjegyzője elmondta: ő is segíti az alpolgármester munkáját.
   
Gadna négytagú képviselőtestülete a polgármester előzetes letartóztatásba helyezése után is dolgozik, azt követően, hogy a mintegy 250 lakosú csereháti település főállású polgármesterét és feleségét a rendőrség őrizetbe vette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.