Délelőtt hatástalanítják

Úszóaknát találtak a Balatonban

Délelőtt hatástalanítják azt az úszóaknát, amelyet még szerdán találtak a Balaton vizében Sajkod település közelében - közölte Kovács Attila, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtófőnöke péntek reggel - a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj parancsnoka, Hajdú Gábor is a helyszínre tart.

2011.08.05 09:36MTI

Kovács Attila elmondta, hogy a tűzszerészek az akna megsemmisítésével várhatóan a déli órákra végeznek. Az érintett területet addig nem lehet megközelíteni - tette hozzá.

A HM sajtóirodája csütörtökön elmondta, hogy a Magyar Honvédség tűzszerészei egy 250 kilogrammos, II. világháborús úszóaknát próbálnak hatástalanítani a tóban.

Sajkod településtől 50-60 méterre, a nádas szélében szerdán horgászok figyeltek fel a gyanús tárgyra. Az úszóakna robbanóanyag tartalma 50-60 kilogramm. A 15 gyújtószerkezetet tartalmazó robbanótestnek két gyújtója még ép, tehát éles, ezért igen veszélyes állapotúnak mondható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.