20 éves és takarékos tolvaj

Laptopra gyűjtött a székesfehérvári benzinkút-rabló

Fegyverrel rabolt ki Székesfehérváron egy benzinkutat egy 20 éves székesfehérvári férfi; egy órán belül elfogták, és őrizetbe vették - közölte a rendőrség szombaton.

2011.07.30 17:19MTI

A maszkot viselő férfi pisztollyal a kezében kényszerítette a bevétel átadására péntek éjszaka az Olaj utcai töltőállomás női alkalmazottját, majd a megszerzett pénzzel - ötezer forinttal - gyalogosan távozott - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a töltőállomás másik két alkalmazottja előbb autóval, majd futva a tettes nyomába eredt, de szem elől tévesztették. A rendőrök nyomkövető kutyával indultak a keresésére, és egy bokorban megtalálták. A mellette levő hátizsákból előkerültek a benzinkútról elrabolt bankjegyek, a rablásnál viselt terepszínű maszk és a bűncselekmény elkövetésénél használt márkajelzés nélküli maroklőfegyver, feltehetően gázpisztoly.

A fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott, büntetlen élőéletű fiatal elmondta, hogy laptopra gyűjtött, és ahhoz kellett neki a pénz. Az elkövetett bűncselekmény büntetési tétele 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Péntek este egy győri benzinkútról rabolt el csaknem 300 ezer forintot egy fegyveres, símaszkos férfi, őt még keresi a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.