Nagyobb szükség van áldozatvédelemre

Több az áldozat a Balaton déli partján, mint az északin

László, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke közölte: a Balaton északi partján hárman, déli partján 89-en, vagyis a tavalyi 51 esetnél többen kértek segítséget eddig a Fehér Gyűrű szezonális áldozatvédelmi irodáitól, főként nyaralófeltörések és strandlopások miatt.

2011.07.26 11:44MTI

A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület kedden a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy a jelenlegi 5,5 millió forintnyi támogatásnak minimum háromszorosát tervezzék áldozatvédelemre fordítani a jövő évi költségvetésben. A kezdeményezést támogatta a siófoki, a balatonföldvári, és a fonyódi kistérség, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács is - mondta Fügedi László.   
   
A Balatonnál tíz éve működő két - siófoki és balatonfüredi - szezonális áldozatvédelmi irodától az esetek 70-75 százalékában Siófokon történt bűncselekmények miatt kérnek segítséget. Az áldozatok 30-40 százaléka igényel valamiféle támogatást, 10 százalékuk külföldi. Legtöbbször a melegben nyitva hagyott ablakokon, ajtókon surrannak be, vagy a strandon törölközővel letakart értékeket emelik el a tolvajok.
   
Az áldozatvédelmi irodák alapvetően az eltűnt dokumentumok pótlásában, a pénz nélkül maradtak étkeztetésében, utaztatásában tud segítséget nyújtani - mutatott rá Fügedi László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.