Az internet "kicsinyített" mása

Kiberháborús játékokhoz építtet hálózatot az amerikai kormány

Az internet "kicsinyített" mását építteti meg az amerikai kormány, amely kiberháborús szimulációkat futtat majd a világhálótól független rendszeren.

2011.06.18 14:57MTI

A hálózat kifejlesztésével a Pentagon kutatásokért felelős részlegét a DARPA-t (Defense Advanced Research Projects Agency) bízták meg, azaz azt a csoportot, amely az 1960-as években a mai internet előfutárát is megalkotta.

A fejlesztés részeként számos vállalat, köztük a Lockheed Martin fegyvergyár a "virtuális tüzérség" prototípusain dolgozik.

A kísérleti hálózattal a kutatók az internet jelentette veszélyeket szimulálhatják.

Ellenséges hatalmak, valamint az amerikai hackerek kibertámadásait modellezhetik. A Védelmi Minisztérium több mint 500 millió dollárt (94 milliárd forintot) különített el a rendszer felépítésére. Amint elkészül alkalmas lesz a hálózatvédelmi és támadásra is alkalmas technológiák tesztelésére.

"A kezelhető mini-internettel a jelenleg még hetekig tartó kísérletek időtartamát lehet néhány napra csökkenteni" - magyarázta Eric Mazzacone, a DARPA szóvivője.

Az Obama-kormány vezeti azt a globális erőfeszítést, aminek célja egyfajta "árnyék" világháló és mobilhálózat létrehozása, aminek segítségével a disszidensek eszközt kapnak a kezükbe az autokrata kormányok megdöntésére - írtuk meg ehelyütt: Kattintson!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.