Egyre népszerűbbb a szélessáv

Nőtt a szélessávú előfizetések száma

A vezetékes szélessávú internet előfizetések száma 1,38 millióra nőtt februárban, egy évvel korábban ez a szám 1,06 millió volt - közölte a közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság pénteken az MTI-vel.

2008.03.31 09:30MTI

A közlemény szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL internet szolgáltatásra előfizetők száma februárban 0,6 százalékkal 759 ezer fölé emelkedett januárhoz képest, ennél lényegesen gyorsabban, az egy hónappal korábbi adathoz képest 3 százalékkal nőtt a kábelmodemes előfizetések száma.

A jelentés szerint a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internet előfizetőinek száma februárban 440 ezerre emelkedett és mivel a négy cég részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a szélessávú internet szolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 620 ezer.

Februárban a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma közel 4 ezerrel 3 millió 236 ezerre csökkent. Ennek megfelelően a 100 lakosra jutó hangátviteli csatornák száma a januári 32,25-ről 32,22-re, míg a háztartások telefonellátottságának aránya 64,27 százalékról 64,07 százalékra csökkent - áll a közleményben.

A kezdeményezett hívások hossza februárban 570 millió perc volt, ami a januári szinthez képest 9,27 százalékos csökkenést jelent. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama a januári 193,8 percről 176,1 percre, míg a kezdeményezett hívások átlagos időtartama februárban 3,44 percről 3,29 percre csökkent.

A közvetítőválasztást igénybevevők száma a januári 773 ezer után februárban 745 ezer volt. Az előfizetők a hívásaikat februárban 11,22 százalékban - januárban 11,74 százalékban - kezdeményezték közvetítőválasztáson keresztül és februárban összesen 64 millió percet telefonáltak ezen a módon.

A számhordozhatóság keretében az előfizetők a szolgáltatók között februárban több mint 11 ezer számot hordoztak szolgáltatóváltással. A 2004 januárja óta az előfizetők számára a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében eddig közel 260 ezer szám mozgott a szolgáltatók között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.