Az internetes ügyintézés segít

Egyszerűsödhetnek a bírósági eljárások

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) Hivatalának a vezetője szerint a tervek szerint még ebben az évben egyszerűbbé válik a civil szervezetek bejegyzése, nyilvántartása, valamint a csőd- és a felszámolási eljárás az internetes ügyintézés révén.

2011.04.07 14:02MTI

Ügyfélbarát, a szolgáltató jellegű bírósági eljárást segítő szoftverek készülnek, amelyek az ügyfelek dolgát és a bíróságok munkáját hivatottak megkönnyíteni - közölte Matheidesz Ilona. Hozzátette: az informatikai beruházás várhatóan az év vége felé befejeződik.
   
A szoftver bevezetésére kiírt közbeszerzési eljárás nyertese, a Freesoft NYrt. vezérigazgatója, Eck Ilona elmondta: a hét hónap átfutású beruházás keretében nem teljes egészében elektronizálják a bírósági eljárásokat. Ugyanakkor "a lehető legmagasabb szinten támogatják informatikailag a felhasználókat" - fogalmazott.
   
Rámutatott arra: a többi között rövidebbek lesznek az átfutási idők és egyszerűsödik az ügyviteli folyamat.
   
A háttéranyag szerint a csaknem egymilliárd forint költségvetésű beruházás "teljes egészében európai uniós támogatással" valósul meg. A beruházás célja, hogy a jelenlegi ügymenetet egy az interneten is mindenki számára elérhető korszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb rendszer váltsa fel - olvasható a dokumentumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.