Óhátpersze, MacBook Air

Bénák az Apple marketingesei

Zavaróan átlátszó történettel reklámozzák az Apple MacBook Airt. Egy férfit nem akartak felengedni a repülőgépre, mert nem hitték el neki, hogy az a kis izé tényleg laptop és nem bomba. Gyanakodhatnánk az emberi hülyeségre is, ha az USB szó nem szerepelne a történetben. De szerepel...

2008.03.12 15:00ma.hu

Több oldalon is megjelent egy hír, ami legnagyobb valószínűséggel az Apple fáradó marketingeseinek bágyadt próbálkozása a MacBook Air további propagálására - sajnos azonban fölöttébb gyengécske a történet. Még akkor is nagyon gyanús, ha az eredeti forrás - egy blog - nem két napja létezik.

A történet szerint emberünket egy amerikai repülőtéren feltartóztatta a biztonsági szolgálat: nem akarták neki elhinni, hogy a hipervékony noteszgép tényleg számítógép tényleg laptop, és nem valami furmányos robbanószerkezet. A marcona biztonsági őr ugyanis hosszas tanulmányozás után úgy döntött, hogy a kütyü nem lehet számítógép, mert sem optikai maghajtóval, sem kellő mennyiségű porttal nem rendelkezik (ezeket egyébként nem csak ő hiányolta a ketyeréről, hanem a tapasztaltabb felhasználók is - kivéve persze az Apple-fanatikusokat). Mire nagy nehezen - keresztkérdésekkel - meggyőződtek arról, hogy a vékony izé tényleg számítástechnikai eszköz, a gép már elrepült.

A megkapó történettel leginkább az a gond, hogy Amerikában komoly kampányokkal népszerűsítik az Apple-termékeket - tehát ha az informatikához ennyire értő biztonsági őr (aki optikai meghajtót és USB-t és más egyebeket hiányol) nem ismeri fel a szerkezetet, az legalábbis gyanús. Az még valahogy hihető, hogy nem kapcsolták be (ennél egyszerűbben nem bizonyítható, hogy számítógépről van szó), mert ha bomba, robbanhat a repülőtéren is - de hogy órákig faggassanak valakit a gépéről, ahelyett, hogy megnéznék, létezik-e ilyen... Nos, sok mókás történetet hallani az amerikaiakról, de ez kissé erős.

Inkább lapos borítékokból kéne lépten-nyomon előcibálni. Steve Jobsnak már bejött...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.