Nagyot nézünk majd

Internetes televíziót tervez az Amazon

Internetes televízió létrehozásán munkálkodik állítólag az Amazon online áruház.

2010.09.01 09:58MTI

A The Wall Street Journal című napilap tudomása szerint az online áruház több médiakonszernnel is tárgyalásokat folytat televíziós show-k, filmek és sorozatok sugárzásáról.

Az Amazon kínálatában sorozatepizódok már szerepelnek, ezek 1,99 dollárért vásárolhatók meg. Teljes televíziós kínálattal azonban nem rendelkezik. Tervével az internetes áruház az Egyesült Államokban rendkívül népszerű Netflix filmkölcsönző honlap és a Hulu sorozatportál babérjaira tör.

A The Wall Street Journal arról is beszámolt, hogy az Apple informatikai óriás sem akar lemaradni az internetes televíziózás versenyében, a cég szerdán rukkol elő az Apple TV új verziójával.

Ehhez a szolgáltatáshoz az iTunes áruházban vásárolhatók meg a sorozatok és a filmek.

A Google birodalomhoz tartozó YouTube videomegosztó portál fizetős tartalmakat tesztel felhasználói körében, a Financial Times című lap szerint a cég jelenleg több hollywoodi stúdióval is tárgyalásokat folytat. Az internetes televíziózás jelenleg számítógépen, illetve különleges médiabox vagy játékkonzol révén televízión érhető el.

Az Egyesült Államokban nagy sikere van a szolgáltatásnak, ezért több szakember már a kábeltelevíziózás haláláról beszél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.