Világútlevél a telefonban: LG és WCDMA

Világszerte roamingolhatunk az LG új WCDMA telefonjaival

A mobilkommunikációs piac egyik vezető technológiai fejlesztőjeként és designereként ismert LG Electronics bemutatta LG KM560 és LG KP330 modelljeit. A készülékeket a GSMA 'Horizon Phone' nevű kezdeményezése is elismerésre méltatta.

2008.02.19 06:38ma.hu

A készülékeket vezető telefonjaivá választotta a GSM Association (GSMA) 'Horizon Phone' nevű kezdeményezése, amely a többfrekvenciás mobiltelefonok széles választékát kívánja elérhetővé tenni a vásárlók számára világszerte.

Az LG új készülékei az első 3G modellek, amelyekkel automatikus lehet roamingolni (külföldről mobiltelefonálni) 220 országban, ugyanis mindhárom WCDMA (850, 1900 és 2100 MHz) és a hagyományos GSM frekvenciát is támogatják. Más telefonokkal lehetetlen az eltérő frekvenciájú különböző régiókban roamingolni, mert a készülékek tipikusan csak egy vagy két frekvenciát támogatnak.

A GSMA azért hozta létre 'Horizon Phone' nevű kezdeményezését, hogy szerte a világon olyan többfrekvenciás mobiltelefonok széles választékát kínálhassa, amelyek megfelelnek a vásárlók elvárásainak. Az egyesület ezen kívül szeretné előmozdítani a 850 MHz-es frekvencia minél szélesebb körű bevezetését. Ez a verseny a kezdeményezés első fázisa volt, amelynek keretében kiválasztásra került a cég LG KM560 és LG KP330 modellje az alábbi hat mobilszolgáltató szakértői által: Telstra, Telenor, Rogers Wireless, Telefonica Movile, Cable & Wireless International, Entel PCS.

"A GSMA 'Horizon Phone' kezdeményezésének az LG HSDPA telefonjaira esett a választása, és ez azt mutatja, hogy a mobilszolgáltatók elismerik az LG fejlett technológiák iránti elkötelezettségét és a cég üzleti jártasságát a 3G szegmensben" - mondta Dr. Skott Ahn, az LG Mobile Communications Company vezetője. "Az LG továbbra is új és csúcstechnológiás, valamint kiváló minőségű 3G telefonokat kínál majd vásárlóinak a jövőben is."

Tavaly az LG KU250-es nyerte a GSMA '3G for All' (3G mindenkinek) kampányát. Az idei győzelem egy újabb lendületet adott az LG-nek a gyorsan növekvő 3G piacon. A Gartner Dataquest 2007-es felmérése szerint 2008-ban 250 millió 3G telefont értékesítenek majd a világon, amely 56 százalékos növekedést jelent a tavalyi 160 millió készülékhez képest. A 850 MHz-es kompatibilitás különösen fontos ezen telefonok esetében.

"A GSMA 'Horizon Phone' kezdeményezése támogatja a mobilszolgáltatókat abban, hogy a 850 MHz-es frekvenciát alkalmazzák a 3G adatátvitelre, amelynek köszönhetően sokkal költséghatékonyabbá válik a kommunikáció és a felhasználók is több termék közül választhatnak majd" - mondta Craig Ehrlich, a GSM Association vezetője. "Az LG 3G, HSPA technológiája megfelelően aknázza ki a 850 MHz-es sávszélességében rejlő előnyöket és segít ezt a frekvencia tartományt versenyképes hálózatként pozícionálni."

Az LG 2008 második félévétől elsőként hat mobilszolgáltatónál teszi elérhetővé az LG KM560 és LG KP330 modelleket. A két telefon azon cégeknél is kapható lesz, amelyek segítettek a készülékek kiválasztásában. Az LG ezt követően Európa, Ázsia és Latin-Amerika szerte is piacra dobja a két modellt. Magyarországon egyelőre nem tervezik az LG KM560 és LG KP330 bevezetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.