Komoly fenyítés illegális letöltés miatt

A brit kormány megerősítette digitális szabályozási terveit

Nagy-Britannia kormánya hivatalosan is megerősítette az illegális letöltés visszaszorítására irányuló három csapásos rendszer alkalmazását is tartalmazó digitális szabályozási törvénycsomag megalkotására vonatkozó terveit - írja a Billboard.biz.

2009.11.25 08:49HENT

A digitális gazdaság szféráját szabályozó törvénycsomag, a Digital Economy Bill tervét a Lordok házának parlamenti ülését megnyitó II. Erzsébet jelentette be. A királynő beszéde szerint kormánya olyan intézkedés bevezetését tervezi, amely a digitális korszak kihívásainak megfelelve ösztönzi a gazdaság növekedését és a kommunikációs iparág versenyképességét, továbbá erősíti a közszolgálati műsorszolgáltatásokat.

A brit parlament alsó házának ülésén felszólaló Gordon Brown miniszterelnök szintén utalt arra, hogy a kormány megteszi a szükséges lépéseket a szerzői joggal visszaélőkkel szemben.

A brit zeneipari szerveket képviselő British Phonographic Industry (BPI) főigazgatója, Geoff Taylor biztatónak és lelkesítőnek találta, hogy a királynő hivatalos beszédébe belefoglalta a kalózkodás ellen küzdő törvénytervezetet is. Taylor szerint a brit kreatív iparág csak akkor lehet Európában úttörő a minőségi és innovatív digitális szórakoztatás területén, ha az ország határozott és hatékony lépésekkel kezelni tudja a szerzői jogi jogsértések problematikáját.

A szintén zenei jogvédő PPL elnöke, Fran Nevrkla szintén üdvözölte II. Erzsébet közleményét. Álláspontja szerint a Digital Economy Bill rendelkezései biztosítani tudják a zenészek számára szükséges produktív és biztonságos online környezetet.

Mindazonáltal, politikai elemzők kételkednek abban, hogy a kormány képes lesz terveit végrehajtani a 2010 nyarán esedékes választások előtt. A konzervatív ellenzék már jelezte, hogy a tervezett digitális intézkedéscsomag egyes elemeit ellenzi, míg néhány internetszolgáltató közölte, bíróságon támadja meg a jogszabályt, ha a kormány előfizetőik tevékenységének monitorozására és az illegális letöltők figyelmeztetésére kötelezi őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.