4G-s USB stick kereskedelmi szolgáltatásokhoz is

Óriási letöltési sebesség - itt a 4G

Nem is olyan rég még a 3G is nagy szám volt, most pedig a 3,5G után lassan már a 4G-nél tartunk.

2009.10.22 20:40ictpress

Történt ugyanis, hogy a dél-koreai Samsung bejelentette: együttműködési szerződést kötött a svéd székhelyű TeliaSonerával, melynek keretein belül a Samsung LTE (Long Term Evolution), vagyis 4G kompatibilis készülékeket szállít a telekommunikációs szolgáltatónak. Fontos megjegyezni, hogy ezúttal nem csupán előzetes 4G tesztekhez használják majd ezeket a berendezéseket, hanem valós kereskedelmi szolgáltatásokhoz is, melyek egyébként 2010-ben startolnak el, Svédországban és Norvégiában.

A Samsung által kifejlesztett GT-B3710 típusjelzésű készülék a világ első LTE berendezése. Ez a termék nem egy mobiltelefon, hanem egy USB stick, melyet hordozható számítógépekbe lehet bedugni, és rendkívül nagy adatátviteli sebességet tesz lehetővé. A 2,6 GHz-es frekvenciát támogató kis masina lelke a Samsung saját fejlesztésű LTE modem chipje, a Kalmia.

A Samsung GT-B3710 teljesen kompatibilis a 3GPP (3rd Generation Partnership Project) LTE Release 8 (Rel-8) szabvánnyal. A 4G révén akár 100 Mbit/s-os nagyságrendű mobil letöltési sebesség, illetve több 10 Mbit/s-os feltöltési sávszélesség is elérhető, ami jelentős előrelépést jelent a jelenlegi 3G/HSPA megoldásokhoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.