A dél-koreai gyártó elégedett

309 millió dolláros bevételt hozott az LG telefon a harmadik negyedévben

A dél-koreai gyártó kellemes negyedévet tudhat maga mögött.

2009.10.22 12:19ictpress

Az LG Mobile bejelentette, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében 3,53 milliárd dolláros bevételre sikerült szert tennie a mobil készülékek eladásaiból, ami 24,8 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Az üzleti eredmény mintegy 309 millió dollár, vagyis a margin 8,8 százalékra tehető.

Az elmúlt három hónapban gyakorlatilag úgy vitték az LG mobiltelefonokat, mint a cukrot, hiszen éves szinten 37 százalékos növekedést sikerült elérnie a vállalatnak, és az előző negyedévhez képest is sikerült előrelépnie mintegy 6 százalékot.

A harmadik negyedévben elért 31,6 millió darabos eladási mennyiség elérésében kiemelt szerepe volt a fejlődő piacoknak és Európának, valamint az olyan kelendő, remek ár/érték arányú telefonoknak, mint amilyen például az LG Cookie. Az LG Mobile egyébként Észak-Amerikában, illetve Dél-Koreában csekély visszaesést tapasztalt, a készülékeinek átlagos eladási ára pedig a mai trendnek megfelelően tovább csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.