Nem kell elmozdulni a konzol elől

A Facebook és a Twitter is az Xbox Live szerves része lesz

Nyugat-Európába november 17-én érkezik az az Xbox Live frissítés, melynek köszönhetően az Xbox 360 konzolok internetes rendszerén keresztül is elérhető lesz a két közösségi hálózat.

2009.10.14 08:36MTI

Már a júniusban megrendezett Los Angeles-i számítógépes- és videojáték-kiállításon, az Electronic Entertainment Expón is bejelentették, hogy a Twitter és a Facebook Xbox Live-ra is felkerül, azonban eddig konkrét dátummal a Microsoft még nem szolgált - írja a 1Up. (www.1up.com)

Bár magát az Xbox 360 konzolt eredendően amerikai piacra szánták, érdekes módon az internetes közösségi hálózatok elsőként mégis a nyugat-európai Live rendszerre kerülnek fel - az Egyesült Államokra vonatkozóan egyelőre még nincs semmilyen dátum. A szolgáltatás béta verzióját az Xbox Live Gold (tehát a fizetős verzió) tulajdonosai ki is próbálhatják az elkövetkezendő hétvégén.

A Twitter és a Facebook mellett a Zune és a Last FM is felkerülnek majd a Live-ra, azonban azt még nem tudni, hogy a bétában ezek is szerepelnek-e majd. Bár a billentyűzet hiányában nem igazán alkalmas az Xbox 360 "csicsergésre", illetve a Facebook kommentárokhoz, de az új szolgáltatások révén a felhasználó hajlamosabb inkább a konzolja előtt maradni, minthogy a PC-jét külön bekapcsolja, ha éppen közösségi életet szeretne élni - legalább is a Microsoft reményei szerint.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.