Kerüljük az Isten és szexi szavakat

Sikeresebbek az ateisták az internetes párkereső oldalakon

Jobb, ha nem írjuk le az isten és a szexi szót az első üzenetünkben, amit egy ismeretlennek küldünk egy párkereső oldalon.

2009.09.17 19:48ictpress

Az OkCupid párkereső honlap üzemeltetői az oldal tagjainak az első üzenetváltásait vizsgálták. A közel félmillió kapcsolatteremtő sms elemzésével, arra próbáltak rájönni, hogy milyen üzenetet érdemes küldeni valakinek először egy párkereső oldalon. Az OkCupid stábja szerint az ateista szót mindenképpen érdemes lehet elrejteni az első üzenetünkben, mivel azoknak a kapcsolatteremtő sms-eknek, melyekben szerepelt ez a szó a 42 százalékára érkezett válasz, míg a felhasználók átlagosan csak az ismeretlenektől kapott első üzeneteik 32 százalékára válaszoltak.

A zsidó, a mohamedán, a keresztény és az isten szavakat viszont kerüljük, ha választ szeretnénk kapni az üzeneteinkre egy társkereső oldalon, mivel a vallással kapcsolatos kifejezéseket tartalmazó üzeneteknek csak az elenyésző részére válaszoltak az OkCupid felhasználói. A teremtővel kapcsolatos kifejezések mellett az interneten partnert keresők, jobb ha a szexi és a gyönyörű szavakat sem használják az első üzenetükben, mivel ezek túl tolakodónak tűnhetnek.

Sikeres lehet viszont a kapcsolatfelvétel, ha az első üzenetünkben szerepel a jó ízlés és az említetted szó, és nem úgy kezdődik, hogy hello, hanem úgy, hogy mi a helyzet. Az oldalt használó nők nagyobb arányban válaszoltak azokra az üzenetekre, amikben szerepelt az elnézést és a kellemetlenkedni szó, a férfiak azonban nem reagáltak az átlagosnál nagyobb mértékben a szabadkozásokat is tartalmazó üzenetekre.

Az OkCupid üzemeltetői a felhasználók üzeneteit névtelenül vizsgálták és állításuk szerint mindent megtettek, a tagjaik személyiségi jogainak védelmében a felmérés során, írja a Telegraph.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.