A recesszióban sem mondtak le az előfizetésekről

Mobilon keresztül fog internetezni a nyugat-európaiak egyharmada 2014-re

A nyugat-európai fogyasztók egyharmada már mobiltelefonon fogja az internet elérni 2014-re.

2009.08.31 13:23ictpress

A tanulmány szerint a mobilnet elterjedtsége 39 százalékra fog nőni, a 2008-as 13 százalékról.

"A recesszió arra kényszeríti az embereket, hogy visszafogják kiadásaikat, de a mobil-előfizetésüket nem mondják le" - mondta el a Forrester elemzője, Thomas Husson.

Szerinte az internet-központú készülékek és a flat-rate csomagok elősegítették a terjedést.

Összességében 344 millióra nő a mobilnetezők aránya 2014 végére.

Az olyan okostelefonok, mint az iPhone, vagy a G1 "Google phone", számos módon lehetővé teszik az internetre való csatlakozást, de zenét is lejátszanak, és fényképezni is lehet velük.

"A következő évtizedben a mobilnet meg fogja ismételni az asztali számítógépeknél is hatalmas internet robbanást, a közösségi hálózatokkal, kisalkalmazásokkal, keresőkkel" - mondta el a Forrester.

2009 végére a mobil-internet penetrációja 17 százalék lesz, pont annyi, mint 1999-ben a vezetékes internet aránya volt, írta meg a Yahoo! News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.