A felhasználó eldöntheti akarja-e a funkciót

Helyi koordináták a Twitterhez

A rendkívül népszerű közösségi mikroblog honlap, a Twitter egy olyan szolgáltatást nyújt a jövőben, melynek segítségével meg tudjuk állapítani, hogy a felhasználó pontosan honnan ír.

2009.08.24 09:37MTI

Biz Stone, a Twitter alapítója a San Franciscó-i cég honlapján csütörtökön bejelentette, hogy az új fejlesztés a földrajzi szélesség és hosszúság alapján tájolja be és mutatja meg, hogy merre található éppen a "csicsergő" blogger. Így ezentúl akár egy város, vagy kerület alapján is leszűkíthetik a felhasználók, hogy kiknek követik a maximum 140 karakteres bloggolásait - írja a Yahoo.  

"Ez például abban az esetben lehet rendkívül hasznos, ha egy olyan eseményről ír valaki, mint egy koncert, vagy - hogy súlyosabb példát hozzunk fel - egy földrengés, illetve más természeti katasztrófa - más olyan helyzetekről más nem is beszélve, amelyekre még nem is gondoltuk" - írta Stone. A külsős szoftverfejlesztőknek lesz idejük arra, hogy először kísérletezzenek az új szoftveres fejlesztéssel, mielőtt még ténylegesen bevezetnék azt.

Egyébként közülük is sokan próbálkoztak már azzal, hogy saját maguk integrálják ezt a szolgáltatást, de ez sokkal kezdetlegesebb módon sikerült, mint ahogy azt maga a Twitter megvalósítja. Eddig ez mindössze a felhasználók által kitöltött helyi adatok alapján működött. Mivel végül is bármit meg lehetett adni, így nem feltétlen feleltek meg a valóságnak a feltüntetett információk. A szolgáltatás működtetéséhez a felhasználóknak először aktiválniuk kell ezt az új funkciót, ugyanis alapból ki lesz kapcsolva.

Az egészen pontos helyi adatokat viszont hosszú ideig nem jelzi ki a Twitter, csak abban az esetben, ha a felhasználók ténylegesen küldenek üzenetet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.