Csapatépítés videójátékokkal

Ezt ne próbálják ki élesben! Ha fejbelőttük kollegánkat máris felüdülhetünk?!

Egyre népszerűbb a cégek körében, hogy videojátékokat használnak fel csapatépítési célra, a főnök fejbelövése egy shotgunnal sokaknak felüdülést okoz.

2009.08.14 08:14ictpress

A csapatépítő tréningek már komoly múltra tekintenek vissza, sok extrém példáról lehetett már hallani a közös ejtőernyőzéstől a vadvízi evezésig.

Ennek egy jóval biztonságosabb, és olcsóbb megoldása terjed a cégek körében, kooperatív számítógépes játékokkal töltik el a heti munkaidő végét például a Grinnel Computers cégnél.

Az említett cégnél úgy döntöttek, hogy az alkalmazottak közti bizalom, és kötődések erősítése végett, minden héten az utolsó két órát a Combat Arms akciójátékkal fogják tölteni.

"Sírásig nevetünk, miközben a játékot játsszuk. Ezt persze az ebédlőben is tehetnénk, de ott nincs meg az a stresszoldó hatás" - mondta el Kevin Grinnel, a cég vezetője. Az alkalmazottakat mindig jókedvre deríti, ha szétlőhetik a főnöküket.

Amikor ilyen játékokkal játszanak, a hagyományos, beosztásokból adódó szerepek azonnal megszűnnek, hiszen azokat a virtuális környezetben nincs értelme érvényesíteni, a sikeres játékhoz más képességekre van szükség, mint a munkában.

A jelenségről még az NBC "The Office" című sorozatának egy részében is megemlékeztek. A cégek egyre inkább hagyatkoznak a játékokra, hogy erősítsék az alkalmazottak közti kötődést, írta meg a CNET.

A jelenség az itthoni cégeknél sem ismeretlen, egyre több helyről lehet olyanokat hallani, hogy a napi stresszt a Call of Duty háborús lövöldözős játékkal, vagy esetleg a FIFA focis játék legújabb verziójával vezetik le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.