Electronic Entertainment Expón mutatták be

Új fitnesz videojáték az Ubisofttól

Játékot és sportolást kever a francia videojáték-fejlesztő, az Ubisoft a Los Angeles-i játékshow-n, az Electronic Entertainment Expón bemutatott új fitnesz videojátékában.

2009.06.02 17:50MTI

A Nintendo Wii-re készülő "Your Shape" videojáték a játékos testét tapogatja le digitális mozgásrögzítéssel a Wii mozgásfelismerő szoftvere segítségével és a képernyőn folyamatosan meg is jeleníti, miközben egy virtuális fitnesz edző trenírozza és irányítja különféle gyakorlatokon keresztül. 

"Most először kerülhetünk bele egy igazi fitneszjátékba" - hangsúlyozta Tony Key, az Ubisoft marketing vezérigazgatója, amikor bemutatta a Your Shape-et. Key igazat is mondott, mert bár a két évvel ezelőtt boltokba került Wii Fit szintén a test kondícióját ellenőrizte a programhoz kifejlesztett egyensúlyozó lap segítségével, azonban nem tekinthető egy teljes értékű fitnesz programnak. 

Az Ubisoft a Nintendóval együttműködve fejlesztette ki azt a speciális kamerát is, amelyik a játékos testformájának digitális mozgásrögzítéssel való letapogatására képes a Wii konzolon futtatható játékban. A program nem kevesebbet kínál, minthogy ellenőrzi, éppen milyen kondícióban van a test és a felhasználó által meghatározott fitneszcélokat (például: izomméret, darázsderék kialakítása stb.) figyelembe véve állítja be a tornagyakorlatokat. 

Ezenfelül a kamera a felhasználó mozgását is tanulmányozza és különböző értékek alapján felügyeli, ezáltal pedig a játékbeli edző folyamatosan kommentálja a teljesítményt, a mozdulatok helyességét, valós időben adva tanácsokat és visszajelzéseket. - "Most már nem tud senki sem csalni, mert a kamera mindent figyel!" - magyarázta a játék vezető fejlesztője, Felicia Williams a Yahoo-nak adott nyilatkozatában (www.yahoo.com). A Your Shape jelenleg csak Nintendo Wii-re készül, ám nem kétséges, hogy a Microsoft Xbox 360-on nemrég bejelentett Project Natal mozgásérzékelős rendszerre is hamarosan fejlesztenek hasonszőrű programokat. Amennyiben ezek a szoftverek sikert aratnak, végre elmondhatjuk, hogy a videojáték testmozgásra is alkalmas lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.