Ma jön a Vista SP1

Megérkezett a Vista első javítócsomagja

Megérkezett: a Vista régen ígért és még régebben várt első javítócsomagja, az SP1 mától tölthető le - egyelőre ugyan csak öt nyelven, de hamarosan érkezik a többin is. A gyártók már a héten az újított rendszerrel árulják a vistás gépeket.

2008.02.04 12:25ma.hu

Ha minden igaz, ma mutatkozik be a Vista sokat sztárolt operációs rendszerének első hivatalos javítócsomagja, a sokak által már nagyon várt 1-es számú Service Pack. A gyártók már a héten ezzel feljavítva árulhatják asztali gépeiket, de az SP már le is tölthető.

A javítócsomagot két lépésben vezetik be, különböző nyelvi összetételekkel: először egy ötnyelvű (angol, francia, német, japán, spanyol) csomag érkezik, majd később (egy vagy két hét múlva) jön a mind a 36 nyelvet tartalmazó változat.

A korábbi tervek még az SP1 szétbontásáról szóltak: egy 450 megabájtos, ötnyelvű üzleti csomagról , és egy 550 megás, 36 nyelvű változatról.

A frissítések természetesen elérhetőek lesznek Windows Update-en keresztül is, meglepő módon mindössze 65 megabájtos méretben. Állítólag annyira jól sikerült megalkotni a frissítő rutint, hogy kizárólag azokra a bájtokra korlátozódik a letöltés, amik érdemben megváltoztak.

Hogy a további több száz mega mikor érkezik ezekhez képest, még bizonytalan. Sőt, az sem egyértelmű, hívhatjuk-e ezt a csomagot SP1-nek valójában. A teljesen végleges és hivatalos SP ugyanis még mindig csak az első negyedév végén várható. De a hivatalos források sem tudtak a kérdésben egyértelműen dönteni - úgyhogy töltsék le nyugodtan - ártani csak nem tud.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.