Ultimate Team Play

Betanító filmek helyett videojátékok

Az egyik vezető szállodalánc és egy játékfejlesztő cég együttműködésének a gyümölcse egy új játék, amivel a cégek betaníthatják alkalmazottaikat.

2009.12.11 17:30ictpress

Sok vállalat használ már videójátékokat a dolgozók betanítására, de a Hilton Garden Inn az első, amelyik hordozható eszközön próbálja ezt ki, az "Ultimate Team Play"-el. A Virtual Heroes játékfejlesztő céggel együtt készítették el Sony PSP-re játékukat, amiben az alkalmazottak gyakorolhatják feladataikat, anélkül, hogy a szálloda vendégeivel kapcsolatba lépnének.

Az "Ultimate Team Play"-ben a játékosoknak időre kell olyan területeken feladatokat végrehajtaniuk, mint a háztartás, étel-ital felszolgálás, karbantartás, recepció. A szállodalánc 500 darab PSP-t küldött szét hoteljeibe. A játék segítségével az emberek úgy tanulhatnak bele munkakörükbe, hogy közben nem követnek el hibákat igazi vendégekkel, emelte ki a Hilton vállalati tréningmenedzsere.

Az Apply Group vezető videojáték marketing tanácsadócég szerint, 2012-re a világ 135 vezető vállalata fog már betanító-játékokat használni, elsősorban az Egyesült Államokban, Angliában és Németországban. Egy 2008-as tanulmány szerint, amíg egy előadás 17 százalékkal javíthatja a betanítást, addig egy erre a célra fejlesztett játék segítségével 108 százalékkal eredményesebb lesz a képzés, írta meg a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.