Tech

Csökkent a Baidu kínai internetes cég negyedéves nyeresége

Hat százalékkal csökkent a Baidu kínai multinacionális technológiai vállalat bevétele az idei első negyedévben, amikor a korrigált nyeresége a vártnál kedvezőbben alakult.

2024.05.24 16:10MTI

A pekingi székhelyű, internet alapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott cég, amely a legnagyobb kínai keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője is, és gyakran emlegetik a kínai Google-ként, 5,45 milliárd jüan (755 millió dollár) adózott eredményt ért el az első három hónapban az egy ével korábbi 5,83 milliárd jüan után.

A korrigált adózott eredmény 22 százalékkal, 7,01 milliárd jüanra ugrott, ezzel jócskán meghaladta az elemzői várakozások átlagában szereplő 5,64 milliárd jüant.

A negyedéves bevétel 1 százalékkal, 31,51 milliárd jüanra nőtt, felülmúlta a várt 31,22 milliárd jüant.

A cég alaptevékenységből (Baidu Core) származó bevétele 4 százalékkal, 23,8 milliárd jüanra nőtt az első negyedévben, ezen belül az online marketing szegmensből származó bevétel 3 százalékkal, mintegy 17 milliárd jüanra nőtt.

A Baidu streaming szolgáltatója, az iQIYI bevétele 5 százalékkal, 7,9 milliárd jüanra csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.