Tudomány

Egy hatalmas popónak látja a mesterséges intelligencia az Uránuszt - képek

Az Uránusz a Naprendszer hetedik bolygója, a harmadik legnagyobb átmérőjű és a negyedik legnagyobb tömegű, így igazán méltatlan, ahogyan az MI láttatja ezt a fenséges óriásbolygót.

Nézze meg a képeket >>> képgaléria

2024.02.02 08:28ma.hu

Naprendszerünk bolygóinak és holdjaiknak nevének eredetét a görög vagy római mitológiában érdemes keresni. Az Uránusz a görög mitológiában az eget vagy mennyországot megszemélyesítő istenről kapta nevét, aki Gaia-Földanya férje volt. Uránosz az atyja Kronosznak, aki Szaturnusz görög megfelelője, az ég ura, a titánok és a küklopszok apja.

Az Uránusz a Naprendszer hetedik bolygója, a harmadik legnagyobb átmérőjű és a negyedik legnagyobb tömegű. Légköre nagyrészt hidrogénből (83%) és héliumból (15%) áll. Kevés metánt (2%) is tartalmaz. Az óriási gázbolygót emiatt így láttatja a mesterséges intelligencia.

Kattintson a fotóra és nézze meg a többi képet! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.