Tech

Katonai műholdat állított pályára Oroszország

Szojuz-2.1b típusú hordozórakétát eddig összesen 67 alkalommal indítottak, a küldetések körül kettő végződött kudarccal.

2023.11.26 13:48MTI

Katonai műhold felbocsátásáról tett bejelentést vasárnap az orosz katonai tárca.

A közlés szerint az orosz légi- és űrerők a pleszecki űrközpontból egy Szojuz-2.1b hordozórakétát bocsátottak fel egy katonai rendeltetésű űrhajóval. A minisztérium tájékoztatása értelmében az előző ilyen indítás október 27-én történt.

Szojuz-2.1b típusú hordozórakétát eddig összesen 67 alkalommal indítottak, a küldetések körül kettő végződött kudarccal. Az indítások közül 41 alkalommal Pleszeckben, 15 alkalommal Bajkonurban, 11 alkalommal Vosztocsnijban történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.