Tech

Kenya hazai gyártású okostelefonokat dob piacra

Az értékesítés október 30-án kezdődik, a készülék ára állítólag 40 dollár (14.500 Ft) lesz.

2023.10.23 20:50ma.hu

A kormány által támogatott, megfizethető árú, Kenyában gyártott okostelefonok első tételét a hónap végén lehet majd megvásárolni, mivel a kelet-afrikai ország igyekszik fellendíteni a konnektiviását.

A helyben összeszerelt mobiltelefonok október 30-án jelennek meg az üzletekben, 40 dolláros ajánlott kiskereskedelmi áron - közölte Eliud Owalo, az információs, kommunikációs és digitális gazdaságért felelős kabinetfőnök a múlt héten a médiában.

"Igen, a megjelenés időpontja október 30., egyelőre ennyi" - mondta Owalo a Business Daily című üzleti napilapnak. "A többi részletet a bevezetéskor fogjuk nyilvánosságra hozni".

Az okostelefonok megjelenését eredetileg augusztusra tervezték, de Owalo júliusban azt mondta, hogy a kormány még csak most fejezte be a készülékek megvalósíthatósági tanulmányát. A tisztviselő szerint Kenya eltökélt szándéka, hogy az okostelefonokat mindenki számára megfizethetővé tegye, függetlenül a gazdasági helyzettől.

A projekt része annak a kormány által vezetett kezdeményezésnek, amelynek célja az ország összeköttetésének és a digitális eszközökhöz való hozzáférésnek a fellendítése. Az okostelefonokat egy háromtagú konzorcium állítja össze, amelynek tagjai a kínai Shenzhen TeleOne Technology nagykereskedő, valamint a Safaricom és a Jamii Telecommunications kenyai szolgáltatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.