Tech

Musk szerint az X közösségi platform csak egy esetben gyűjti a felhasználók biometrikus adatait

Az X augusztus végén jelentette be, hogy hamarosan elkezdi gyűjteni a felhasználók biometrikus adatait, valamint a munkahelyi és iskolai előéletet.

2023.09.03 12:19ma.hu

Az X közösségi háló, korábbi nevén Twitter csak az illető beleegyezésével gyűjti majd felhasználóinak biometrikus adatait - közölte Elon Musk tulajdonos.

Mint ismeretes, a platform augusztus végén jelentette be, hogy hamarosan elkezdi gyűjteni a felhasználók biometrikus adatait, valamint a munkahelyi és iskolai előéletet.

"Ez teljes mértékben az X-felhasználó belátására van bízva. Ennek az azonosítónak semmilyen felhasználása nem történik azon túl, amit a felhasználó kifejezetten és egyértelműen jóváhagyott" - mondta Musk pénteken késő este az X-en.

Musk tavaly októberben 44 milliárd dollárért vásárolta meg az akkori Twittert. A Twitter Corporation idén áprilisban, az X Corp. vállalattal való egyesülés következtében önálló vállalatként megszűnt létezni. Július végén a Twitter logóját kék madárról fekete-fehér X-logóra cserélték.

Musk pontosította, hogy az új logó "a mindannyiunkban lévő tökéletlenségeket szimbolizálja, amelyek egyedivé tesznek minket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.