Jól fut az Apple szekere

Megint rekordokat döntöttek az Apple eladásai

Az Apple közzétette a 2008. pénzügyi év 2007. december 29.-én záródó, első negyedévének eredményeit. A negyedévben az Apple 1,58 milliárd USD - azaz részvényenként 1 Dollár 76 cent - nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 1 milliárd USD - azaz részvényenként 1 Dollár 14 cent - nyereségével.

2008.01.26 08:00ma.hu

A most lezárult negyedév teljes forgalma 9,6 milliárd USD volt, mely szintén jelentős növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 7,1 milliárd USD forgalomhoz képest. A bruttó árrés 34,7 %-ra növekedett, az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 31,2 %-ról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 45 %-át tették ki.

Az Apple a negyedévben 2.319.000 Mac számítógépet és 22.121.000 iPod készüléket értékesített, mely a számítógépek területén 44 %-os, az médialejátszók területén 5 %-os növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva. Az első pénzügyi negyedévben az Apple 2.315.000 iPhone készüléket értékesített.

"Nagy örömmel tölt el, hogy minden idők legjobb negyedévét és legnagyobb negyedéves forgalmát jelenthetjük most" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Döbbenetes termékeket készítettünk elő a 2008-as modellévre, melyekből az első két hétben már ízelítőt adtunk az új nyolcmagos Mac Pro munkaállomásokkal és az elképesztő MacBook Air ultramobil számítógéppel."

"Az Apple forgalma 35 százalékot nőtt az előző év azonos időszakához képest, de 2,5 milliárd Dollárral nőtt még az előző negyedév rekord eredményeihez képest is" - mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója. "A 2008-as pénzügyi év második negyedére előre tekintve 6,8 milliárd USD körüli forgalom mellett részvényenként 94 cent nyereségre számítunk."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.