Internet-biztonság

NAIH: a hatóság fokozottan figyel a gyermekek személyes adatainak védelmére

A világháló nem egy veszélymentes terület.

2022.02.09 05:40MTI

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) fokozottan figyel a gyermekek személyes adatainak védelmére, hiszen a fiatalabb generáció tagjai egyre aktívabbak a világhálón, ami nem egy veszélymentes terület - emelte ki a NAIH kedden, a biztonságos internet napján az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Felidézték, hogy az elmúlt években "Kulcs a net világához!" című projektjük keretében több célzott gyermekjogi kiadványt is megjelentettek, 2020-ban a járvány miatt bevezetett digitális oktatás, 2021-ben pedig az iskolai online adatkezelések témakörében hívták fel a nyilvánosság figyelmét az adatvédelmi követelményekre, előírásokra.

"Vigyázzunk a gyermekeink személyes adataira és tegyünk érte, hogy ők is a megfelelő gondossággal járjanak el - nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján!" - emelte ki közleményében a NAIH.

A biztonságos internet nap - Safer Internet Day (SID) - célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül csaknem 200 országban ugyanazon a napon hívják fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.