Üzlet

Szabadesésben a Facebook-részvények

Milliárdos nagyságrendű piaci kapitalizáció söpört el a szél, miután az első Meta negyedéves jelentés elmaradt a várakozásoktól

2022.02.03 11:59ma.hu

A Facebook anyavállalatának, a Metának a részvényei szerdán piaczárás után zuhanórepülésbe kezdtek, miután a negyedéves jelentés - az első azóta, hogy Mark Zuckerberg vezérigazgató bejelentette a névváltoztatást - elmaradt a várakozásoktól.

A részvények 323 dolláron álltak, amikor a piacok délután 4 órakor zártak, de alig fél órával később 249 dollárra zuhantak, ami közel 23%-os veszteséget jelent. A zárás utáni kereskedés első 11 percében a Meta piaci értékéből 16 milliárd dollárnyi részvényt tűnt el.

Az eladási hullámot a Meta negyedéves jelentése váltotta ki, amely a befektetők által vártnál alacsonyabb bevételt, részvényenkénti nyereséget, valamint a napi és havi aktív felhasználók számát mutatta.

Míg a befektetők 30,15 milliárd dollár körüli összegre számítottak, a Facebook adatai 27-29 milliárd dollárt mutattak - jelentette a CNBC a Refinitiv piaci elemzők körében végzett felmérésére hivatkozva. Ugyanezen forrás szerint az egy részvényre jutó eredmény 3,67 dollár lett, ami elmaradt a várt 3,84 dollártól.

A napi aktív felhasználók száma (DAU) 1,93 milliárd volt, kevesebb a várt 1,95 milliárdnál, míg a havi aktív felhasználók száma (MAU) szintén alulmúlta a 2,95-ös várakozást, és 2,91 milliárdon zárult a Street Account szerint.

Ez az első negyedéves jelentés azóta, hogy Zuckerberg bejelentette, közösségi médiaóriása Meta névre változtatja a nevét, hogy jobban reprezentálja a közelgő metaversumra való összpontosítást, és magában foglalja a meglévő Facebook, Instagram és WhatsApp márkákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.