Ki a tulajdonos?

3 milliárdot érő kincset találtak a Google Earth-el

Egy amerikai kincsvadász egy elsüllyedt hajót talált meg a Google Earth segítségével, ami egy népszerű műholdas képet adó program.

2009.02.11 21:17ictpress

A rakomány összesen 3 milliárd dollárt ér, jelenleg bíróságon tárgyalják az ügyet, ugyanis három lehetséges tulajdonos is van. Az amerikai Nathan Smith azt állítja, hogy a Google Earth segítségével egy spanyol háromárbocos hajó ezüst és aranyrakományát találta meg, ami 1882-ben futott zátonyra a texasi Refugio déli részén. A rakomány értéke becslések szerint 3 milliárd dollár.

A Barkentine Öbölben pillantott meg Smith egy körvonalat, ahol a hajó zátonyra futott még a 19. században. Miután szakemberekkel konzultált, elutazott a kérdéses helyre és egy fémdetektor segítségével sikerült megállapítani, hogy egy hajó roncsaira bukkant, amit betemetett a sár és az iszap. A dokumentumokat és a fényképeket lepecsételte a bíróság, illetve a hely elrejtésére kötelezte az érintetteket. Az ügy, ami a Smith kontra Elhagyott hajó nevet kapta, három lehetséges módon záródhat.

A megtaláló ügyvédei szerint azt kell megállapítani, hogy a terület a közeli farm tulajdonosához tartozik, vagy hajózási útvonalnak minősül. Ha utóbbi, akkor az amerikai törvénykezés értelmében Nathan Smith tulajdonát képezi a kincs, ellenkező esetben a földterület jelenlegi tulajdonosának jár a 3 milliárd dollár értékű rakomány. Egy másik jogi szakértő szerint az összes útvonaltól távol van a roncs, eszerint pedig Texas állam a jogos tulajdonosa az értéknek - adta hírül a Telegraph.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.